Friday, December 23, 2011

Ada apa dengan lipis?

سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 


Pekan Lipis aka Little London

Aku kira hampir sebulan meninggalkan bumi lipis kot. Walaupun aku selalu puji kutuk lepeh tu tu takde pape. Boring, takde hiburan, tempat jin bertendang, barang semua mahal dan macam-macam lagilah.  Tapi lipis tak lah seteruk tu.  Ada beberapa tempat menarik yang boleh dilawat kat lipis tu misalnya kat lipis ada EMAS. Ye EMAS.  Kat belakang maktab tu pun ada emas. Orang la yang cakap. Kalau nak kepastian boleh la gali sendiri.

Next, kat lipis gak ada batu 0. Nampak macam takde pape tapi kat tempat lain memag tak wujud batu ni. Jadi untuk membuktikan kewujudan beliau, perlulah ambil gambar =)

Hoho! gambar ni je yang ada. Tu pun rembat dari FB huda. =P

Destinasi seterusnya ialah stesen keretapi Kuala Lipis. Oyeahh! Tak tahu apa yang menariknya cuma lagend je kot.. 

1926 - tua dah stesen ni yep (semua kurang inci. Sebab tu tak sampai =p)


Zoo lipis. Masuk RM 3.
Kawasan zoo ni kecik je.  Kalau jalan pun dalam 20 minit ada lah kot. 


Bekas rumah kediaman setiausaha kerajaan Pahang tapi sekarang dah jadi Muzium Pahang. Tapi kiteorang pun tak sempat masuk haritu sebab dah lewat sangat T_T


Perhentian terakhir ialah di gua bama.  Kawasan ni macam kurang terbela. Kalau jaga elok2 mesti lagi cantik. 


Last :: Kat maktab IPG lain takde benda alah ni. Kat Afzan je ada. Sebab tu kena sayangilah IPG anda =)) *senyum lebar

Nice ^_^
















love-peace-empathy










5 comments:

imHepPie said...

asal ritu x mintak posting lipis....aman damai woooo....mcm2 adaaaaaaa....hahaa

Munirah Shamsudin said...

wah bestnyoooooooo! :D

pencintabumi said...

imheppie :: saje nk minx tmpt len sbb nt xtau keistimewaan tpt len **tgn didada

MS:: best tp bukan ntuk hidup slmenye. hehehe =)

~ Lady Nad ~ said...

ingat ade ape dgn lipas td...

pencintabumi said...

LN: lipas xde dlm hidup ai =P